Ann

Ik ben Ann. Geboren in 1978.

In 1996 begon ik aan de opleiding ergotherapie. Wat me daarin aantrok was het werken met mensen vertrekkende vanuit het doen, vanuit dat waar ze goed in zijn i.p.v. vanuit het denken en de beperkingen. Ik vond het heerlijk om samen met mensen creatief aan de slag te gaan en deze activiteit in te zetten als middel om te herstellen. Na enkele jaren aan de slag te zijn als ergotherapeut in de geestelijke gezondheidszorg begon ik iets te missen. Ik wou mensen op een diepere laag ondersteunen. Ik koos ervoor om een opleiding gestaltpsychotherapie te gaan volgen.

In begeleidingen ga ik op zoek naar die vragen, die oefeningen, die experimentjes, die creatieve opdrachten die jou meer zicht geven op hoe je in contact staat met jezelf, met mij, met anderen, met je omgeving. Hoe meer zicht je krijgt op hoe je iets doet, hoe groter je keuzevrijheid kan worden om het al dan niet zo te doen

Mijn visie op mensen en op het leven weerspiegelt zich in de woordspeling “Be(come) who you art”.

“Be(come) who you art”

Ik zie het leven als op weg zijn. Een tocht waarin iedereen andere dingen en andere mensen tegenkomt. Hoe je daarmee omgaat hangt van veel factoren af. Van je opvoeding, van je karakter, je omgeving, je leeftijd, van je (levens-)ervaringen. Samengevat, van wie je op dat moment bent. “Wie je bent” (who you are) is steeds weer een vertrekpunt. Of het nu gaat om je keuzes, je moeilijkheden of je plezierigheden. “Wie je bent” staat niet vast. Elke dag is een andere dag, en elke dag veranderen we, beïnvloed door wie/wat we tegenkomen. In die zin groeien we, vertrekkend vanuit wie we zijn, elke dag naar wie we zijn (Become who you are). En, is elke persoon op zich geen uniek kunstwerk? In mijn ogen alvast wel. (Become who you art).

“Be(come) who you art” en therapie?

De mensen die je tegenkomt op je levenstocht zijn mee bepalend in wie je bent en in wie je wordt. Zij maken mee het kunstwerk dat je bent. Op bepaalde momenten in je leven kan het zijn dat je in je omgeving niet de juiste mensen vindt om jou te ondersteunen in de groei, in de veranderingen die jij nodig hebt/ jezelf toewenst. Als therapeut kan ik dan, een tijdje, met je mee op weg gaan in het zijn en het worden wie je bent.

“Be(come) who you art “en met hondjesmaat?

In wie je bent en wie je wordt, spelen ook je huisdieren een rol. Vanuit mijn opleiding tot hondengedragsdeskundige creëerde ik “met hondjesmaat”: we zetten je hond mee in om te groeien naar wie je wil zijn.

Extra info:

  • Sinds 2000 werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg.
  • Praktijk gestart in 2007.
  • Van 2010 – 2019 psychotherapeut bij zorgteam Den Els, huisartsenpraktijk in Oelegem.
  • Een greep uit de gevolgde opleidingen; bachelor in de ergotherapie, instructeur in het jeugdwerk, creatieve interactie, gestalt-psychotherapie, herstelgericht werken, geweldloze communicatie, beginselen van oplossingsgerichte therapie, voortgezette opleiding groepsdynamica, verbindende communicatie, hondengedragsdeskundige, …
  • 2018 met hondjesmaat toegevoegd aan de praktijk.
  • 2020 lesgever verbindende communicatie bij de voorzorg, Well2Day, Heist op den Berg en Herentals.
  • Lid van VBEGP (Vlaamse beroepsvereniging voor experiëntiele gestaltpsychotherapie), de NVAGT (Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestaltherapie) en de EAGT (European Association for Gestalt Therapy). Dit betekent dat ik voldoe aan de internationaal gestelde kwaliteitseisen voor gestalttherapeuten en dat ik de ethische code voor gestalttherapeuten onderschrijf.