Over ons

Ann

Ik ben Ann. Geboren in 1978.

In 1996 begon ik aan de opleiding ergotherapie. Wat me daarin aantrok was het werken met mensen vertrekkende vanuit het doen, vanuit dat waar ze goed in zijn i.p.v. vanuit het denken en de beperkingen. Ik vond het heerlijk om samen met mensen creatief aan de slag te gaan en deze activiteit in te zetten als middel om te herstellen. Na enkele jaren aan de slag te zijn als ergotherapeut in de geestelijke gezondheidszorg begon ik iets te missen. Ik wou mensen op een diepere laag ondersteunen. Ik koos ervoor om een opleiding gestaltpsychotherapie te gaan volgen.

In begeleidingen ga ik op zoek naar die vragen, die oefeningen, die experimentjes, die creatieve opdrachten die jou meer zicht geven op hoe je in contact staat met jezelf, met mij, met anderen, met je omgeving. Hoe meer zicht je krijgt op hoe je iets doet, hoe groter je keuzevrijheid kan worden om het al dan niet zo te doen

Mijn visie op mensen en op het leven weerspiegelt zich in de woordspeling “Be(come) who you art”.

Extra info:

  • 2000 tot op heden werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg als therapeut
  • 2007 zelfstandige praktijk gestart
  • 2010 – 2019 psychotherapeut bij zorgteam Den Els, huisartsenpraktijk in Oelegem
  • 2018 met hondjesmaat toegevoegd aan de praktijk
  • 2020 lesgever verbindende communicatie bij de voorzorg, Well2Day, Heist op den Berg en Herentals
  • Lid van VBEGP (Vlaamse beroepsvereniging voor experiëntiele gestaltpsychotherapie), de NVAGT (Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestaltherapie) en de EAGT (European Association for Gestalt Therapy). Dit betekent dat ik voldoe aan de internationaal gestelde kwaliteitseisen voor gestalttherapeuten en dat ik de ethische code voor gestalttherapeuten onderschrijf.
  • Een greep uit de gevolgde opleidingen; bachelor in de ergotherapie (KHK Geel), begeleider en instructeur in het jeugdwerk (socialistische mutualiteit), creatieve interactie (EA Berchem), gestalt-psychotherapie (IVC, Kortrijk), herstelgericht werken (OPZ Geel), geweldloze communicatie (Thomas More), beginselen van oplossingsgerichte therapie (OPZ Geel), voortgezette opleiding groepsdynamica (IVC Kortrijk), verbindende communicatie (ZorgSaam), hondengedragsdeskundige (gedragscentrum voor honden, Laura Bangels), basisopleiding bemiddeling (MEDIV), specialisatie bemiddeling sociale zaken (MEDIV), focussen met kinderen (kinderfocuscentrum Nederland).

Frida

Dieren, en dus ook honden, hebben positieve effecten op mensen. Zo zorgen ze er o.a. voor dat we het hormoon oxytocine aanmaken. Dit hormoon zorgt ervoor dat we een goed gevoel krijgen, ons ontspannen en veilig voelen.
De bedoeling is dat de aanwezigheid van Frida het gevoel van veiligheid verhoogt, het stressgehalte verlaagt en het contact bevordert (met jezelf, met mij, met ‘de wereld’).

Frida kan mee ingezet worden op verschillende manieren.  In individuele gesprekken kunnen we er bijvoorbeeld voor kiezen om een wandeling te maken met haar erbij. Indien je Frida wil betrekken in je traject vermeld dit dan even als je je aanmeldt, dan kunnen we bekijken wat je vraag is en wat de mogelijkheden zijn.

Weetjes over Frida

  • Ras: Labrador
  • Geslacht: Teefje (vrouw)
  • Geboortedatum: 15 september 2015
  • “Assistent” in de praktijk sinds november 2016.

 

Uit “Mijn hond, mijn redding” van Julie Barton; Ik legde mijn handen op de pup, streelde zijn donzige oranje vacht en het was alsof de gedachten onschadelijk gemaakte bommen waren. Het duister trok weg als ik deze hond aanraakte en er kwam een stille kalmte voor in de plaats.