Praktisch

In een eerste kennismakingsgesprek gaan we na of het wederzijds klikt. We verkennen jouw/ jullie “vraag” en mijn “aanbod”. Hoe het verder gaat hangt af van de vraag en de afspraken die we maken. Sessies kunnen gepland worden op maandag (NM en avond), woensdag (NM) en vrijdag (VM). De praktijk is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Het station van Kessel is een 7-tal minuutjes stappen.

Een sessie kost 65 euro en duurt 50 minuten. Bij de voorzorg en de CM is er voorlopig terugbetaling voorzien voor de psychotherapie sessies. Meer info bij de ‘veel gestelde vragen’.

Met hondjesmaat

Als je begeleiding wil opstarten voor jezelf, met je hond erbij, vermeld dit dan even bij je aanmelding.

Frida

Indien je Frida wil betrekken bij je traject, laat dit weten bij je aanmelding en we bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Contactgegevens

Ann Lodewyckx
Kleine Puttingbaan 48
2560 Kessel
0494 21 71 21            (deze werd in maart 23 gewijzigd)
info@annlodewyckx.be

ond.nr.  0898546731

Privacyverklaring

GDPRverklaring (klikken op de link) van Be(come)who you art.

Veel gestelde vragen

Op 1 augustus 2021 werd er in de media aangekondigd dat men voor 11€ naar de psycholoog zou kunnen. Dit is echter slechts voor een beperkt doelpubliek van toepassing.  Meer info hierover vind je hier (klikken op de link).

  • Welke meerwaarde geeft het als ik kies om Frida of mijn eigen hond mee in te schakelen? De aanwezigheid van een hond kan ondersteunend zijn op veel manieren. Dieren hebben positieve effecten op mensen. Zo zorgen ze er o.a. voor dat we het hormoon oxytocine aanmaken. Dit hormoon zorgt ervoor dat we een goed gevoel krijgen, ons ontspannen en veilig voelen. De bedoeling is dat de aanwezigheid vaneen hond het gevoel van veiligheid verhoogt, het stressgehalte verlaagt en het contact bevordert (met jezelf, met mij, met ‘de wereld’).
  • Kan ik bij jou ook terecht voor begeleiding van mijn hond? Enkel hondengedragsbegeleiding bied ik niet meer aan. Indien je naar het gedrag van je hond wil kijken en bereid bent tegelijk te kijken naar je eigen proces hierin kan dit. We bekijken dan in het kennismakingsgesprek wat je precieze vraag is en of dit past binnen mijn aanbod.
  • De hondenschool is voor mij een plek met veel te veel prikkels, ik wil mijn hond echter wel goed opvoeden. Kan ik bij jou terecht? Enkel ondersteuning in de basisopvoeding van je hond bied ik niet meer aan. Indien je naast het aanleren van de basisvaardigheden aan je hond tegelijk wil kijken naar je eigen proces hierin kan dit wel. We bekijken dan in het kennismakingsgesprek wat je precieze vraag is en of dit past binnen mijn aanbod.
  • Onze hond vertoont gedragsproblemen, kan jij ons ervan af helpen? Ik richt me voornamelijk op psychotherapie voor de baasjes, soms in combinatie met de basisopvoeding van jullie viervoeters. Om specifiek te werken aan de gedragsproblemen van je hond zal ik jullie dan ook doorverwijzen naar een collega hondengedragstherapeut.
  • Mijn hond heeft gebeten, kan jij ons helpen dit te voorkomen? Nee. Hiervoor zal ik je doorverwijzen naar een hondengedragstherapeut met ervaring op dat vlak.
  • Kunnen we ook met het ganse gezin en de hond komen? Dit is zeker een mogelijkheid. Laat me jullie vraag weten en we bekijken wat er kan.
  • De vraag dit ik wil stellen staat er niet tussen. Mail of bel me gerust met je vraag.