Visie

“Be(come) who you art”

Ik zie het leven als op weg zijn. Een tocht waarin iedereen andere dingen en andere mensen tegenkomt. Hoe je daarmee omgaat hangt van veel factoren af. Van je opvoeding, van je karakter, je omgeving, je leeftijd, van je (levens-)ervaringen. Samengevat, van wie je op dat moment bent. “Wie je bent” (who you are) is steeds weer een vertrekpunt. Of het nu gaat om je keuzes, je moeilijkheden of je plezierigheden. “Wie je bent” staat niet vast. Elke dag is een andere dag en elke dag veranderen we, beïnvloed door wie/wat we tegenkomen. In die zin groeien we, vertrekkend vanuit wie we zijn, elke dag naar wie we zijn (Become who you are). Elke persoon op zich een uniek kunstwerk (Become who you art).

“Be(come) who you art” en therapie?

De mensen die je tegenkomt op je levenstocht zijn mee bepalend in wie je bent en in wie je wordt. Zij maken mee het kunstwerk dat je bent. Op bepaalde momenten in je leven kan het zijn dat je in je omgeving niet de juiste mensen vindt om jou te ondersteunen in de groei, in de veranderingen die jij nodig hebt/ jezelf toewenst. Als therapeut kan ik dan, een tijdje, met je mee op weg gaan in het zijn en het worden wie je bent.

“Be(come) who you art “en met hondjesmaat?

In wie je bent en wie je wordt, spelen ook je huisdieren een rol. Vanuit mijn opleiding tot hondengedragsdeskundige creëerde ik “met hondjesmaat”: we zetten jouw of mijn hond mee in om te groeien naar wie je wil zijn.

Het ontstaan van de naam met hondjesmaat

Beeld je even in;
Je staat voor twee trappen. De ene heeft 5 treden, de andere 20. Ze geraken beiden bij hetzelfde doel. Welke neem je?

Ik geloof het meest in die van 20 stappen. Die stappen zijn kleiner, dus minder vermoeiend. Als je een stap hebt genomen is de kans reëel dat je energie over hebt voor de volgende. Als je toch eens terugvalt, breek je geen botten. Die van 5 treden daarentegen: na één stap ben je vermoedelijk erg moe, de volgende stap nemen is dan minder evident. Bovendien is de kans groot dat je wel iets breekt als je op deze trap een stap terugvalt.
Kortom; op lange termijn zijn kleine stappen veel duurzamer.
Met mondjesmaat vooruit.
Die stappen nemen die je op dat moment aankan, kan verteren, kan behappen. Tijdens de opleiding tot hondengedragsdeskundige kwam ik op het idee om mensen hun eigen hond, hùn maatje, mee te laten brengen naar therapie. Met mondjesmaat, hondenmaatje, … De stap naar “met hondjesmaat” was gemaakt.

Stap voor stap (met je maatje) op weg naar meer tevredenheid.