Veelgestelde vragen

  • Krijg ik terugbetaling als ik bij jou therapie volg? Bij de voorzorg en de CM is er terugbetaling voorzien voor de psychotherapie sessies. Meer info via volgende links: https://www.cm.be/diensten-en-voordelen/ziekte-en-behandeling/terugbetalingen-behandelingen/geestelijke-gezondheid/CM-tegemoetkoming  https://www.devoorzorg-bondmoyson.be/terugbetaling-psycholoog
  • Welke meerwaarde geeft het als ik kies om Frida mee in te schakelen? De aanwezigheid van Frida kan ondersteunend zijn op veel manieren. Dieren, en dus ook honden, hebben positieve effecten op mensen. Zo zorgen ze er o.a. voor dat we het hormoon oxytocine aanmaken. Dit hormoon zorgt ervoor dat we een goed gevoel krijgen, ons ontspannen en veilig voelen. De bedoeling is dat de aanwezigheid van Frida het gevoel van veiligheid verhoogt, het stressgehalte verlaagt en het contact bevordert (met jezelf, met mij, met ‘de wereld’).
  • Is begeleiding voor mijn hond ook een soort van therapie? Voor mezelf? Of voor de hond? Dit hangt af van wat jij wil en van de afspraken die we maken. Met mijn verschillende opleidingen (ergotherapeut, psychotherapeut en hondengedragsdeskundige) combineer ik begeleiding voor zowel de hond als de eigenaar. In samenwerking met elkaar. Met focus op jou of op je hond.
  • Wat is het verschil met een hondenschool? De ganse sessie is ter beschikking voor jou en je hond. Jij hebt medezeggenschap over wat we wel en niet doen en op welke manier. Met andere woorden, wat we doen is afgestemd op wat jij belangrijk vindt.
  • De hondenschool is voor mij een plek met veel te veel prikkels, ik wil mijn hond echter wel goed opvoeden. Kan ik bij jou terecht? Ja, zeker en vast. Het hoofddoel van met hondjesmaat is een tevreden hond èn baas.
  • Ik wil gewoon iets leuks doen met mijn hond, kan dit bij jou? Ja dit kan. We zoeken samen uit wat jij leuk vindt, wat je maatje leuk vindt. We oefenen samen, zo krijg je inspiratie en voorbeelden van wat je thuis en op wandeling zelf kan doen. Ontdek je op die manier dat je nog meer wil; jachttraining, speuren, pakwerk, dan kan ik je doorverwijzen naar toffe collega’s.
  • Mijn hond trekt aan de lijn. Ik wil graag ontspannen met hem kunnen wandelen. Kan jij ons dit leren? Ja hoor. Samen zoeken we uit waarom de hond trekt en hoe de wandelingen leuker kunnen worden voor jullie allebei.
  • Ik heb net een pup aangeschaft en wil hem goed opvoeden. We zoeken samen uit wat “goed opvoeden” voor jou betekent en stellen dan samen een puppy-traject op,  afgestemd op wat jij belangrijk vindt.
  • Onze hond vertoont gedragsproblemen, kan jij ons ervan af helpen? Ik richt me voornamelijk op de basisopvoeding van jullie viervoeters. Afhankelijk van de ernst van de gedragsproblemen zal ik jullie dan ook doorverwijzen naar een collega hondengedragstherapeut.
  • Mijn hond heeft gebeten, kan jij ons helpen dit te voorkomen? Nee. Hiervoor zal ik je doorverwijzen naar een hondengedragstherapeut met ervaring op dat vlak.
  • Kunnen we ook met het ganse gezin en de hond komen? Dit is zeker een mogelijkheid. Laat me jullie vraag weten en we bekijken wat er kan.
  • De vraag dit ik wil stellen staat er niet tussen. Mail of bel me gerust met je vraag.
  • Welke invloed heeft corona op de sessies? Kom enkel naar je afspraak indien je niet ziek bent en niemand in je omgeving ziek is. Indien de sessie binnen doorgaat dragen we bij de ontvangst in de traphal een mondmasker, eens we op onze plaats zitten in de praktijk zelf is de afstand 1.70m. en kunnen we onze mondmaskers afzetten. De ruimte wordt verlucht en ontsmet voor en na elke sessie. Sessies buitenshuis zijn met een hond vaak meer wenselijk, hierbij dragen we een mondmasker. Er is ook de mogelijkheid tot psychotherapie en creatieve therapie via telefoon of beeldbellen (ZOOM).